Akce na dopravné pokračuje po celý květen. Balík na adresu přes balíkovnu pouze za 30 Kč. Jedná se o akci balíkovny.

Jak často venčit štěně?

Jak často venčit štěně?

Venčení je jednou z nejdůležitějších aktivit pro zdravý vývoj vašeho nového čtyřnohého přítele. Správná frekvence venčení štěněte má zásadní vliv na jeho sociální učení, zdraví a vývoj správných návyků. V tomto článku se podíváme na to, jak často byste měli venčit svého štěně, aby mělo optimální podmínky pro růst a rozvoj.

  1. Věk a frekvence venčení: Štěňata mají menší močový měchýř a rychlejší metabolismus než dospělí psi. Proto vyžadují častější venčení. Základní pravidlo je, že čím mladší je štěně, tím častěji ho musíte venčit. V průměru platí následující:

    • Štěně do 8 týdnů: Každé 2 hodiny
    • Štěně do 3 měsíců: Každé 2-3 hodiny
    • Štěně ve věku 4-6 měsíců: 4-6krát denně
    • Štěně ve věku 6-12 měsíců: 3-5krát denně

  2. Signály pro venčení: Pozorně sledujte své štěně, abyste pochopili jeho signály, že potřebuje venčit. Tyto signály mohou zahrnovat neklid, olizování pysků, kroucení nebo obcházení na místě. Pokud si všimnete některého z těchto projevů, je čas vyvést štěně ven.

  3. Ranní, odpolední a večerní rutina: Vytvoření pravidelné venčící rutiny pomáhá štěněti rozvíjet správné návyky. Venčení by mělo být součástí jeho ranního probuzení, odpoledního odpočinku a večerního klidu před spaním. Tímto způsobem si štěně osvojí pravidelnost a sníží se riziko nehod uvnitř domova.

  4. Po jídle, pití a hře: Po krmení štěněte, nechte mu dostatek času na trávení a poté ho vyveďte ven. Totéž platí po pití vody. Také po intenzivní hře je vhodné štěně vyvést ven, protože fyzická aktivita může stimulovat jeho potřebu venčit.

  5. Trpělivost a pozitivní posilování: Venčení je také příležitostí k posílení vztahu mezi vámi a vaším štěnětem. Buďte trpěliví a chvalte ho, když venčení proběhne venku. Pozitivní posilování pomůže štěněti spojit venčení s příjemnými zážitky.

Správná frekvence venčení štěněte má klíčový vliv na jeho vývoj, zdraví a sociální návyky. Dodržování správného rozvrhu venčení podle věku a pozornost k signálům štěněte jsou klíčové pro úspěšné venčení. Vytvoření pravidelné rutiny a pozitivního posilování bude mít dlouhodobý pozitivní dopad na vztah mezi vámi a vaším novým společníkem.

Naše stránky nabízí široký výběr kvalitních vodítek, obojků a doplňků pro venčení.

 Přepínací vodítka

Klasická vodítka

Stopovací vodítka

Obojky

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.