Akce na dopravné pokračuje po celý květen. Balík na adresu přes balíkovnu pouze za 30 Kč. Jedná se o akci balíkovny.

Jak často venčit psa?

Jak často venčit psa?

Správná péče o psa zahrnuje nejenom kvalitní stravování a lékařskou péči, ale také pravidelné venčení. Frekvence venčení má zásadní vliv na fyzické a duševní zdraví vašeho psa. V tomto článku se zaměříme na to, jak často byste měli venčit svého psa, aby se cítil spokojený a zdravý.

  1. Základní pravidla pro venčení: Frekvence venčení psa závisí na jeho věku, velikosti, fyzické kondici a životním stylu. V průměru byste měli psa venčit alespoň 3-4krát denně, ale někteří psi mohou potřebovat více či méně časté venčení. Ujistěte se, že venčení zahrnuje nejenom možnost vykonat potřebu, ale také dostatek pohybu a stimulace.

  2. Věk psa a frekvence venčení:

    • Štěně do 3 měsíců: Každé 2-3 hodiny
    • Mladý pes (3-6 měsíců): Každých 4-5 hodin
    • Dospívající pes (6-12 měsíců): 3-4krát denně
    • Dospělý pes: 2-3krát denně

  3. Délka venčení: Kromě frekvence je také důležité věnovat pozornost délce venčení. Pes by měl mít dostatek času na to, aby mohl prozkoumávat okolí, čichat a provádět potřebné rituály. Ideálně by měla být procházka minimálně 15-30 minut dlouhá. Některé rasy a energičtější psi mohou vyžadovat delší procházky.

  4. Speciální situace:

    • Energetické rasy: Psi jako retrívři, ovčáci nebo boxeři potřebují více pohybu a aktivit. Doporučuje se 3-4 delší procházky denně.
    • Seniorští psi: Starší psi by měli venčit také pravidelně, ale mohou potřebovat kratší a pomalejší procházky s ohledem na jejich kondici.

  5. Sociální interakce: Venčení není pouze fyzická aktivita, ale také sociální interakce pro vašeho psa. Setkávání s jinými psy a lidmi, vůně a zvuky jsou pro něj důležité pro rozvoj sociálních dovedností a duševní pohodu.

    Naše stránky nabízí široký výběr kvalitních vodítek, obojků a doplňků pro venčení.

     Přepínací vodítka

    Klasická vodítka

    Stopovací vodítka

    Obojky

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.