Akce na dopravné pokračuje po celý květen. Balík na adresu přes balíkovnu pouze za 30 Kč. Jedná se o akci balíkovny.

Co je to zinkoslitina a kde se využívá?

Co je to zinkoslitina a kde se využívá?

Zinkoslitina je slitina, která obsahuje zinek jako hlavní složku a další přídavné kovy. Jedná se o materiál s vynikajícími vlastnostmi, který se využívá v různých odvětvích průmyslu a výroby. Zinkoslitiny jsou vytvářeny kombinací zinku s dalšími kovy, jako jsou hliník, měď, hořčík nebo olovo. Poměr jednotlivých kovů určuje vlastnosti a charakteristiky dané zinkoslitiny.

Výhody:

  • Vysoká pevnost: Jsou známé pro svou vysokou pevnost a tvrdost. Jsou odolné vůči mechanickému namáhání, což znamená, že mohou odolat silám, tahu a tlaku. To je důležité pro výrobu komponentů, které jsou vystaveny velkým zatížením.

  • Odolnost proti korozi: Zinek je známý svou schopností tvořit korozní rezistentní povlaky. Když je zinkoslitina vystavena vlhkosti nebo agresivním chemikáliím, zinek na povrchu reaguje a vytváří tenkou vrstvu oxidu, která chrání podkladový materiál před korozí. Tato vlastnost činí zinkoslitiny ideální pro použití v prostředí, kde je vysoké riziko koroze.

  • Nízká teplota tání: Mají obvykle nižší teplotu tání než mnoho jiných kovů, což umožňuje jejich snadnou a ekonomickou výrobu. Nižší teplota tání také usnadňuje jejich použití při lití a tváření.

Kde se využívá?

  • Automobilový průmysl: Zinkoslitiny se často používají při výrobě automobilových součástek. Jsou ideální pro výrobu karosérií, motorových dílů, převodovek a dalších komponentů, které vyžadují pevnost, odolnost proti korozi a lehkost.

  • Zdravotnický průmysl: V zdravotnictví se zinkoslitiny využívají pro výrobu ortopedických implantátů, zubních nástrojů a dalších medicínských zařízení. Jejich biokompatibilita a schopnost odolávat korozním procesům je důležitá pro zajištění bezpečnosti a trvanlivosti těchto zařízení v lidském těle.

  • Spotřební zboží: Například při výrobě zámků, kování, nábytku a dekorativních prvků. Jejich pevnost a estetický vzhled je činí vhodnými pro různé designové aplikace.

  • Stavebnictví: Pro výrobu střešních krytin, okapů, oplechování a dalších venkovních součástek. Díky své odolnosti proti korozi a snadnému zpracování jsou zinkoslitiny vhodné pro venkovní aplikace, které vyžadují trvanlivost a ochranu před povětrnostními vlivy.

  • Elektronika: V elektronice se využívají při výrobě různých elektrických a elektronických zařízení. Jsou používány pro výrobu elektrických kontaktů, konektorů, ochranných pouzdření a dalších součástek. Díky své vysoké elektrické vodivosti a odolnosti proti korozi jsou zinkoslitiny vhodné pro aplikace, které vyžadují spolehlivý elektrický kontakt a ochranu proti vnějším vlivům.

     

    Zinkoslitiny mají široké spektrum využití a jejich vlastnosti je činí atraktivními pro různá odvětví průmyslu. Jejich pevnost, odolnost proti korozi a snadná zpracovatelnost přispívají k jejich populárnosti a rozšíření. Přispívají k výrobě trvanlivých a spolehlivých produktů v různých oblastech.

     

    Kde ji využíváme my?

    Používáme ji na všech typech našich vodítek a obojků pro pry. Ať už v podobě karabin, kroužků, polokroužků či trojzubců.

    Naše stránky nabízí široký výběr kvalitních vodítek, obojků a doplňků pro venčení.

     Přepínací vodítka

    Klasická vodítka

    Stopovací vodítka

    Obojky

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.