Akce na dopravné pokračuje po celý květen. Balík na adresu přes balíkovnu pouze za 30 Kč. Jedná se o akci balíkovny.

Přezubování u psů: Důležitý mezník ve vývoji

Přezubování psů: Důležitý mezník ve vývoji vašeho mazlíčka

Každý majitel psa prochází fází, kdy jeho mazlíček začíná ztrácet své mléčné zuby a nahrazovat je trvalými zuby. Tento proces, nazývaný přezubování, je důležitým a přirozeným krokem ve vývoji psa. V tomto článku si podrobněji probereme, co přezubování znamená, jaké jsou jeho fáze a jak můžete pomoci svému psu procházet tímto procesem co nejsnáze.

Co je přezubování a proč je důležité?

Přezubování je proces, během kterého psi ztrácejí své mléčné zuby a začínají jim růst trvalé zuby. Tento přirozený proces může začít kolem 3. až 6. měsíce věku psa a trvá několik týdnů. Je důležité, abyste tento proces pečlivě sledovali a poskytli svému mazlíčkovi vhodnou péči.

Fáze přezubování psů

  1. Ztráta mléčných zubů: V této fázi začnou psi postupně ztrácet své mléčné zuby. Můžete si všimnout, že se zuby uvolňují a nacházejí se na místech, kde váš pes odpočívá nebo hraje.

  2. Růst trvalých zubů: Jakmile jsou mléčné zuby ztraceny, začnou růst trvalé zuby. Tento proces může být spojen s mírným nepohodlím a svěděním dásní. V této fázi se váš pes může chovat mírně nervózněji nebo žvýkat častěji, aby zmírnil nepohodlí.

Jak můžete pomoci svému psu během přezubování?

  1. Kontrola zubů: Pravidelně kontrolovat ústa svého psa a sledovat, zda jsou mléčné zuby nahrazovány trvalými. Pokud si nejste jistí, může vám veterinář poskytnout rady.

  2. Poskytněte vhodné hračky: Během přezubování může pes trpět svěděním a potřebuje něco žvýkat. Vhodné žvýkací hračky mohou pomoci zmírnit nepohodlí a podpořit růst trvalých zubů.

  3. Dodržujte zdravou výživu: Kvalitní strava je důležitá pro zdravý růst zubů. Vyberte krmivo bohaté na živiny, které podporují zdravé kosti a zuby.

  4. Nevytrhávejte zuby: I když může být lákavé zuby, které se uvolnily, vytrhnout, nedělejte to. Trvalé zuby potřebují čas, aby správně dorostly.

  5. Konferujte s veterinářem: Pokud máte obavy ohledně chování vašeho psa během přezubování, neváhejte se poradit s veterinářem. Mohou vám poskytnout doporučení a rady na míru vašemu psu.

Jak se psi chovají během přezubování?

Během procesu přezubování se chování psa může změnit. Někteří psi mohou být více nervózní, nespaví nebo mají zvýšenou potřebu žvýkat. Mohou se stát citlivějšími na dotek okolo tlamy a dásní. Je důležité být trpělivý a věnovat pozornost potřebám vašeho mazlíčka.

Přezubování je přirozený a nevyhnutelný krok ve vývoji vašeho psa. Pečlivé sledování tohoto procesu a vhodná péče mohou pomoci minimalizovat nepohodlí, které pes během přezubování může cítit. Buďte trpěliví a pozorní, abyste zajistili, že váš mazlíček bude mít zdravé a silné zuby po zbytek svého života.

Naše stránky nabízí široký výběr kvalitních vodítek, obojků a doplňků pro venčení.

 Přepínací vodítka

Klasická vodítka

Stopovací vodítka

Obojky

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.