Akce na dopravné pokračuje po celý květen. Balík na adresu přes balíkovnu pouze za 30 Kč. Jedná se o akci balíkovny.

Tohle by pes nikdy neměl jíst

Náš pes je nejen společníkem, ale pro mnohé z nás skutečným členem rodiny. Staráme se o jeho pohodlí, radost a zdraví, a součástí toho je i jeho stravování. Nicméně ne vše, co je pro nás nezávadné, je bezpečné i pro něj. Mnoho potravin, které považujeme za normální součást naší stravy, může pro psa znamenat riziko a v některých případech dokonce smrtelné nebezpečí. Zde je podrobnější pohled na 10 potravin, které byste svému psovi rozhodně neměli dávat:

  1. Čokoláda

    Ačkoli může být pro nás lahodnou pochoutkou, obsahuje látku theobromin, kterou psi nemohou správně metabolizovat. To může vést k otravě a způsobit nevolnost, zvracení, průjem, srdeční problémy a v extrémních případech i smrt.

  2. Hroznové bobule a rozinky

    I malé množství těchto plodů může u psa způsobit vážné problémy, včetně selhání ledvin. Toxické látky v těchto plodech mohou vést k úpadku zdraví až k život ohrožujícímu stavu.

  3. Cibule a česnek

    Obsahují látky, které mohou poškodit červené krvinky a vést k anémii. Vedou k zažívacím potížím, únavě a v horších případech mohou ohrozit i zdraví srdce.

  4. Avokádo

    Obsahuje látku persin, která je pro psy toxická. To může způsobit gastrointestinální problémy a v některých případech i selhání srdce.

  5. Potraviny obsahující xylitol

    Xylitol je sladidlo, které se nachází v mnoha cukrovinkách a potravinách pro lidi. Pro psy je však smrtelně nebezpečné, protože může způsobit prudký nárůst hladiny inzulinu a následný pokles hladiny cukru v krvi.

  6. Mléčné výrobky

    Mnoho psů trpí intolerancí laktózy, což vede k zažívacím potížím, jako jsou průjem a zvracení.

  7. Ořechy

    Některé druhy ořechů, například makadamiové a vlašské ořechy, obsahují látky škodlivé pro nervový systém a srdce psa.

  8. Kuřecí kosti

    Kosti mohou třískovat a vytvářet ostré hrany, které mohou poškodit trávicí trakt psa nebo dokonce způsobit udušení.

  9. Jídla bohatá na tuky a sůl

    Příliš mnoho tuku a soli může způsobit trávicí potíže a nadměrné zatížení ledvin.

  10. Alkohol

    I malé množství alkoholu může být pro psa fatální. Způsobuje zmatenost, zvracení, narušení koordinace a může vést k selhání orgánů.

Pamatujte, že bezpečnost a zdraví vašeho psa jsou na prvním místě. Pokud máte podezření, že mohl sníst něco nevhodného, okamžitě kontaktujte svého veterináře. Vyvarujte se dávkování lidských potravin a pečlivě vybírejte stravu pro svého čtyřnohého kamaráda.

Naše stránky nabízí široký výběr kvalitních vodítek, obojků a doplňků pro venčení.

 Přepínací vodítka

Klasická vodítka

Stopovací vodítka

Obojky

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.